#boekperweek

Twee jaar terug las ik de hashtag #boekperweek op twitter: lees een boek per week. Oftewel 52 boeken per jaar. Dat leek me wel een leuke uitdaging. In 2015 kwam ik twee boeken tekort, ik bleef steken op 51 stuks (dat jaar had 53 weken). En ook in 2016 is het me net niet gelukt en is het bij 49 stuks gebleven.

Maar dat maakt niks uit, het is gewoon leuk om te doen. Dus ook dit jaar zal ik er voor gaan, al ga ik niet ‘gedwongen’ lezen om maar tot dat aantal te komen, het moet wel leuk blijven.

Al met al was 2016 wel een goed leesjaar. Leuk om al die boeken eens op te stapelen; wauw! Een hogere stapel dan ik verwacht had! En dit zijn ze niet eens allemaal (geleende boeken, luisterboek, boek al weggebracht aan tweedehands winkeltje). Zoals je ziet best trots op die stapel!

Mooi jaar met mooie boeken. Hex en Het smelt waren absolute hoogtepunten. Ook van Anna en De kunst van het veldspel heb ik enorm genoten. De reis van de fakir en De haas met de amberkleurige ogen vielen tegen. Ik heb maar liefst drie boeken in de draken-serie gelezen, dit jaar komt het laatste deel uit! Stephen King kwam ook weer een paar keer voorbij, net als Annejet van der Zijl.

Voor komend jaar heb ik genoeg om naar uit te kijken. Ben alweer met het derde boek bezig (lig dus op schema voor #boekperweek). Mijn bakje met ‘nog te lezen’-boeken staat dankzij een opruiming van zuslief en een fijne kerstmis nog lekker vol. Misschien dat ik me, na het leeglezen van mijn ‘te lezen’-vakje, maar eens moet richten op het wensenlijstje dat ik in een notitie op mijn telefoon heb staan. Er komen alleen maar boeken bij, in plaats van dat het lijstje korter wordt!

Ik wens iedereen een fijn boekenjaar met veel leesplezier en literaire, romantische, spannende, fantasievolle, boeiende boektoppers!

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord