De eerste dag

Flauw liefdesromannetje dat te lang duurt

De eerste dagJongen en meisje beleven een romantische nacht. Daarna scheiden hun wegen, maar ze houden als vrienden contact. Het zijn twee verschillende persoonlijkheden: hij is hip en outgoing, zij introvert en een boekennerd. Zij is al die tijd heimelijk verliefd op hem. Ergens weet hij dat ook wel, maar doet er verder niets mee. Hij werkt de dames af alsof ie aan een lopende band staat en zij verpietert in een slechte, liefdeloze relatie.

Zoals dat hoort in een boek komt er dan toch een twist; jaren gaan voorbij. Dingen gebeuren. De vriendschap blijft en verandert in… ja in wat eigenlijk? Het verandert! Ze lijken de liefde dan eindelijk bij elkaar gevonden te hebben, maar dan…

Nou goed, meer kan ik er niet over vertellen zonder de lol er helemaal uit te halen. Ik denk dat je uit bovenstaande omschrijving al een beetje kunt herleiden dat ik er niet veel aan vond. De jongen is een vervelende patser, arrogant en praatjesmaker. Zij is een slome trien die het allemaal maar toelaat. Bwegh. Nee, geen personages die mij pakken. En dan draaien ze ook nog eens ellenlang om elkaar heen. Hashtag: duurt lang!!

Ik was dan ook verbaast dat ik Nicholls nieuwe boek, Wij, bij de boekentafel van De Wereld Draait Door voorbij zag komen. “Opnieuw een meesterwerk!” Oftewel, ze vonden De eerste dag ook al zo goed. Ahum… Oké dan, smaken verschillen. Maar na het lezen van De eerste dag ben ik niet meteen enthousiast om Wij te gaan lezen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord