Debet

Dramatisch saai

DebetHier keek ik al niet naar uit, naar het lezen van Saskia Noort, toen ik de boekenselectie voor de NS Publieksprijs hoorde. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een enig mens; ze heeft humor, ziet er goed uit, er komt een leuke babbel uit en ze drinkt graag een biertje. Maar haar boeken…

Debet is het ‘langverwachte’ vervolg op De Eetclub. Ik ging er semipositief in, aangezien ik me nog vaak kon herinneren dat ik De Eetclub toentertijd wel een vermakelijk boek vond (maar slecht geschreven). Uiteindelijk heb ik Debet met heel veel moeite uitgelezen.

In het kort gaat het om een stel verveelde huisvrouwen uit ’t Gooi die te veel geld en te veel vrije tijd hebben. Op elke pagina wordt een fles wijn en een pakje sigaretten verbruikt. Het idee van het verhaal is zo slecht nog niet, maar ik vind het gewoon slecht uitgewerkt. Conclusies worden snel getrokken, acties snel ondernomen, mysteries snel uitgewerkt. En de hoofdpersonages zeuren en zagen maar door. Pfff… Het boeit me gewoonweg niet. Wat een verschrikking om te lezen. Sorry, Sas!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord