Gone girl

Om te smullen, zo spannend!

Gone girlIk lees niet zo vaak thrillers, omdat ik het verhaal vaak zo voorspelbaar vind. Waarschijnlijk lees ik dan gewoon de verkeerde thrillers, hoor ik je denken. Ach nou ja, misschien wel. Maar met Gone girl had ik een goeie!

Nick en Amy zijn getrouwd, maar hun relatie loopt absoluut niet soepel. De magie, het plezier, de liefde uit de beginperiode van hun relatie is omgeslagen in bitterheid en afgrijzen. Tot op een dag Amy verdwijnt. Nick is onschuldig en zoekt hard mee naar zijn verdwenen vrouw, die lijkt te zijn ontvoerd. Maar dan ontdekt de politie de dagboeken van Amy. En daaruit blijkt dat het verre van perfect was in het huwelijk van Nick en Amy. Plots is Nick verdachte nummer één, al blijft hij ontkennen en zegt hij dat de dagboeken vol leugens staan. De vraag is nu: wat is waar? Is Nick onschuldig, of schuilt in hem een donker geheim? En wat is er met Amy gebeurd?

De dagboeken van Amy geven een leuke twist aan het verdwijnverhaal. Je denkt dat je weet waar het verhaal heen gaat, tot het ineens een onverwachte twist naar de andere kant op neemt en opnieuw en opnieuw!

Mooi als je als lezer scherp moet blijven en elke keer weer van standpunt veranderd. Leuk boek met originele invalshoek, intrigerende personages en een goede spanningsboog door het gehele verhaal heen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord