Het Rosie project

Graeme Simsion – Het Rosie project: echt een léuk boek!

Het Rosie projectIk ben een enorme sucker voor gehypete boeken. Een boekenslet, een lezer van goedkope zeden. Als er op televisie enthousiast gesproken wordt over een boek, dan wil ik dat meteen lezen. Het gaat zelfs zo ver dat ik laatst langs het oersaaie boekenprogramma Boeken van VPRO zapte en meteen het boek over 100 jaar Natlab Philips wilde lezen. Ja, echt…

Maar dat ik die populaire boeken wil lezen, en vaak ook lees (al weet ik dat zo net nog niet van het Philips boek), wil niet zeggen dat ik dezelfde mening deel van die enthousiaste mensen. Zo vond ik De eenzaamheid van de priemgetallen een draak van een verhaal. Of de boeken van Niccoló Ammaniti: deze Italiaanse schrijver wordt veelal geprezen om zijn prachtige boeken, maar ik vind het vaak maar een drukdoener. Al vond ik Ik en jij dan wel weer een pareltje.

Na het horen en lezen van alle positieve aanbevelingen van Het Rosie project van Graeme Simsion, wilde ik dit boek zelf ervaren. En ik ben verkocht. Wat een heerlijk boek! Komisch en een originele invalshoek voor romantiek. Ik heb er echt van genoten.

Don Tillman werkt als hoogleraar genetica aan de universiteit. De man is autistisch, alles verloopt volgens regels en schema’s en moet op de afgesproken tijd gebeuren. Als hij besluit dat het tijd is voor een echtgenoot, gaat hij op zoek naar een vrouw. Hij gebruikt hiervoor een lange vragenlijst met in zijn hoofd de enige juiste antwoorden. Als een vrouw niet aan de lijst voldoet, wordt ze geëlimineerd. Dat levert in het boek al de nodige grappige situaties op, bijvoorbeeld tijdens het speed-daten.

Dan komt Rosie op Don’s pad. Ze is op zoek naar haar biologische vader. Volgens Don’s lijst valt Rosie al meteen af als potentiële echtgenote (ze rookt, eet geen vlees, komt altijd te laat, etc.), maar hij wil haar wel helpen met haar probleem. Samen gaan ze het project aan en dan is de vraag, wil Don echt alleen maar meehelpen met Rosie’s zoektocht, of krijgt hij gevoelens voor de dwarse, eigenaardige vrouw?

Ik ga niet al te veel verklappen over dit boek. Het is een uitermate vermakelijk en plezierig verhaal, ik heb er erg om moeten lachen. Ik was bang dat het na al dat aanprijzen in de krant en tv alleen nog maar kon tegenvallen, maar dat is dus geenszins het geval. Echt een léuk boek!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord