Dansen met Marilyn Minnie

Mogue Doyle – Dansen met Marilyn Minnie: ondeugende ontroering

Dansen met Marilyn MinnieAls opgroeiende jongen in het Ierland van de jaren zestig luister je naar Radio Luxembourg, maak je met je vriendjes de buurt onveilig en vraag je je af wat oudere jongens van meisjes willen, en vooral wat je eigen broer met magere Minnie uitvoert.

Tony is zo’n jongen, maar vandaag even niet. Vandaag is de dag van zijn begrafenis. Tijdens deze plechtigheid observeert Tony zijn familie, vrienden en de rest van de boerengemeenschap die afscheid van hem nemen. Zijn vertelling tintelt naar een tijd die nog lang in de herinnering zal voortleven.

Het boek is niet dik, de letters zijn wat aan de grote kant en ook de witmarges op de pagina’s zijn groot. Hierdoor leest het boekje als een trein, zeker omdat het verhaal pakkend is geschreven. Vanuit het perspectief van een twaalfjarige jongen beleef je zijn jeugdherinneringen en de tragische gebeurtenis die tot zijn overlijden leidt. Doyle weet met het ondeugende karakter van twaalfjarige kereltjes (net geen kinderen meer, maar nog lang geen mannen) en de beeldende sfeerzettingen een krachtig en meeslepend verhaal te vertellen. Kort, maar krachtig en lieflijk om bij weg te dromen om uiteindelijk met een zuchtje verdriet te eindigen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord