De Churchill factor

Interessante en vermakelijk biografie over Winston Churchill

De Churchill FactorIk heb laatst ontzettend moeten lachen om een filmpje op YouTube met de Londense burgemeester in de hoofdrol. Op zakenreis in China beukte hij, tijdens een rugby-evenement, een tienjarig Chinees jongentje zonder pardon op de grond. Geweldig! Zo’n onbehouwen man, ik word er vrolijk van. Gelukkig kwam het jongetje er ook redelijk ongeschonden af; hij had maar een beetje pijn.

Nu kan deze lompe boer van een Boris Johnson blijkbaar ook schrijven. Zijn grote voorbeeld is Winston Churchill, een ook niet al te subtiele man in zijn tijd. Johnson heeft het geweldige boek De Churchill factor over zijn idool geschreven. In elk hoofdstuk legt de Londener uit waarom Churchill nu zo’n geweldige Brit was en hoe belangrijk hij is geweest voor het land.

Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid.

De hoofdstukken behandelen elke keer een ander aspect van Churchill. Uiteraard is de geschiedenis enigszins gekleurd omdat Johnson zijn enthousiasme over zijn hoofdpersoon niet onder stoelen of banken steekt. Desondanks geeft het boek een aardig beeld over de beste man die misschien wel de belangrijkste leider van de twintigste eeuw wordt genoemd.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord