De meisjes

Hype-waardig

Op Facebook, op Twitter, op tv en in de krant; je kon eigenlijk niet om De meisjes van Emma Cline heen. Ik ben dan altijd wel getriggerd; waarom wordt dit boek zo gehyped? En aan de andere kant voel ik ook een soort van opstandige weerstand. “Nou dan ga ik ‘m dus mooi níet lezen, poeh!” Dat houdt overigens nooit lang stand. Dat blijkt wel; een half jaar later zat ik zelf met mijn neus in het verhaal.

In De meisjes gaat het over het veertienjarige meisje Evie. Een verveelde tiener, onzeker, ongelukkig. Ze trekt op met een groep meisjes die net buiten haar dorp in soort van commune leven. De meiden zijn mooi, onbezorgd en lijken gelukkig. Meer en meer raakt Evie in de ban van de groep meiden en hun mentor; een charismatische en ook enigszins mysterieuze leider van de groep. Dan verandert de sfeer, het wordt grimmiger en negatiever. Evie staan nog steeds enigszins buiten de groep en begrijpt niet goed wat er aan de hand is. Uiteindelijk loopt het uit in één groot drama. Een drama dat Evie, ook jaren later, nog steeds niet goed kan bevatten.

Ik begrijp de hype. Het is een goed boek. Goed verhaal. Meeslepend, spannend, gruwelijk. Je wordt meegenomen in de emoties en gedachten van de 14-jarige Evie (en later ook van de volwassen Evie). Je leeft mee met haar twijfels, opstandigheid en zoektocht naar geluk. Emma Cline heeft met De meisjes haar naam gevestigd.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord