Het kippencollectief

Te snel uit!

Dit is zo’n boek waarbij je halverwege schrikt; het lezen gaat veel te snel! Het is straks te snel uit! Want het is zo’n gezéllig boek. Een heerlijk luchtig, grappig, niet te moeilijk, zomers ‘genietboek’.

Het kippencollectief gaat over de ijverige wereldverbeteraar Prudence Burns. Ze woont in New York en probeert in haar kleine flatje op elke mogelijke manier milieubewust, ecologisch verantwoord en vooral erg ‘groen’ te handelen. Prudence klapt dan ook in haar handen als ze te horen krijgt dat ze een boerderij heeft geërfd van haar oudoom in Canada. Vol van plannen vertrekt ze naar Canada waar ze samen met drie onwaarschijnlijke, maar uiterst vermakelijke huisgenoten probeert een succes te maken van een even zo onwaarschijnlijke ‘groene’ boerderij.

Het is echt een leuk boek. In het begin was ik wat weifelend over Prudence; ik was bang dat ik me zou ergeren aan de wannabe wereldverbeteraar en betweter. Maar het tegengestelde is waar. Juist de manier waarom ze omgaat met haar ‘probleempjes’ (eerder complete fiasco’s te noemen), zorgen ervoor dat ik tijdens het lezen echt zit te genieten.

Af en toe is het boerenavontuur van Prudence een slapstickverhaal dat iets te makkelijk over problemen heen stapt, maar ach; het is gewoon een leuk, vrolijk verhaal. Verwacht geen diepgang of ingewikkelde vraagstukken, maar wel ontspanning, een glimlach en een veel te snel uitgelezen boek.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef een antwoord